IPL ontharen

IPL-ontharen is een relatief nieuwe methode van ontharen. Deze vorm van ontharen wordt veel toegepast bij cosmetische doeleinde. IPL staat voor Intense Pulsed Light, dit is een methode van ontharen met lichtflitsen. Dat is ook de reden waarom het ook wel lichtflits ontharen wordt genoemd. IPL-ontharen lijkt veel op een laserbehandeling, bij beide methodes laat het pigment in je haar licht opnemen en vernietigd op deze manier de haarwortels. Het verschil is dat je huid niet in aanraking komt een laserlicht.

Zelf een IPL apparaat aanschaffen

Je kan er voor kiezen om langs te gaan bij een (schoonheids)specialist, maar je kunt zelf ook een IPL-apparaat aanschaffen. Op deze manier kun je thuis of overal waar je ook maar bent ontharen. Als je de prijzen van deze apparaten ziet dan is het even schrikken en een flinke investering, maar na een tijdje proberen vind ik de prijs van mijn aangeschafte product meer dan waard. Zeker als je de apparaten vergelijkt met de behandelingen in een salon, die zijn vaak erg prijzig. De prijzen van dit soort behandelingen heb ik op de pagina prijzen ipl-ontharen beschreven. Op lange termijn is thuis ontharen goedkoper. Ik zelf heb een IPL-ontharingssysteem van Philips aangeschaft.

Wat vooraf ging..
Ik heb een hekel aan haartjes op ongewenste plekken. Daarom scheerde ik mij bijna iedere week wel een paar keer met scheermesjes. Dit heb ik een aantal maanden gedaan. Door het scheren met mesjes had ik wondjes en stoppeltjes, maar dat was ik behoorlijk beu. Waxen had ik eerder al afgezworen. Op het internet ben ik gaan zoeken naar oplossingen en kwam ik een aantal producten tegen. Eerst had ik de Remington Epilator IPL 5000 op het oog, maar na het lezen van een aantal negatieve reviews heb ik deze niet gekocht. Uiteindelijk heb ik de Philips Lichtontharing Lumea SC2001/01 gekocht. Deze heb ik bij Bol.com gekocht.

Het apparaat
In het begin was ik iedere twee weken aan het flitsen. Na drie maanden had ik min of meer het resultaat wat ik voor ogen had. Voordat ik het apparaat voor het eerst kon gebruiken moest ik me nog wel scheren. Na een aantal sessies zie je al vrij snel resultaat. Na ongeveer vier of vijf sessies groeit het haar bij mij niet meer terug op de meeste plaatsen. Na een paar maanden heb je dus haarloze oksels en benen. Wat de pijn betreft valt het mee. Bij het flitsen van mijn onderbenen had ik nergens last van en bij het flitsen van mij oksels voelde ik wel ‘iets’, maar ik wil dat geen pijn noemen.

Ik heb het apparaat ook aan een aantal vriendinnen en kennissen uitgeleend en ook zij zijn tevreden met het resultaat. Het product is in mijn ogen daarom een aanrader! Ik raad wel aan om de gebruiksaanwijzing goed door te nemen.


Mocht je het product willen bekijken: Philips Lichtontharing Lumea SC2001/01. De reviews bij Bol.com zijn ook overwegend positief en op basis van die reacties daar heb ik het product eigenlijk ook gekocht.

Voordelen van dit apparaat
• Je ziet vrij snel resultaat
• Bijna pijnvrij ontharen
• Eenvoudig te gebruiken (geen snoer, het is relatief snel klaar allemaal)
• Ten opzichte van schoonheidsbehandelingen is dit apparaat op lange termijn niet duur
• Je hoeft je niet meer te scheren en hebt daardoor geen wondjes of stoppeltjes meer
• Je kunt het apparaat overal gebruiken omdat je hem kan opladen
• Al het andere ontharingsmateriaal kun je de deur uit doen!
• Uiteindelijk een gewenst resultaat!!! 🙂

Nadelen van dit apparaat
• Het is op het eerste oog een duur product, maar de prijs is het uiteindelijk wel waard geweest
• Batterij gaat niet heel erg lang mee (na gebruik moet je het product weer opladen)

Leave a Comment: